Iedereen weet hoe belangrijk de gezondheid van het gebit is, en regelmatig op controle gaan bij de tandarts is dan ook essentieel om die te behouden. Een tandarts Amsterdam Jordaan is dé specialist voor het voorkomen én oplossen van gebitsproblemen!

Preventieve tandheelkunde bij een tandarts in Amsterdam

Over het algemeen wordt een jaarlijkse of halfjaarlijkse controle van het gebit aangeraden bij een tandarts, afhankelijk van de situatie. Tijdens een controle kijkt de tandarts Amsterdam Zuid naar de staat van het gebit, maakt onder andere röntgenfoto’s en zoekt naar eventuele cariës (of gaatjes). Deze laatste worden doorgaans gevuld met een speciale boor, onder plaatselijke verdoving. Er kan echter ook gebruik gemaakt worden van een speciale gel of laser om aangetast tandbeen op te lossen. Hierdoor zijn zowel verdoving als gehoor overbodig!

Het belang van een tandarts voor kinderen

Het gebit van kinderen is extra kwetsbaar voor schade, en juist daarom is beroep doen op een tandarts belangrijk om problemen te vermijden. Bij kinderen wordt vooral gekeken naar eventuele kiezen die zijn doorgebroken of groeven in het kauwvlak die niet met een tandenborstel gepoetst kunnen worden. In dit laatste geval wordt doorgaans een afdichting Vande tand toegepast, waardoor het landoppervlak weer egaal is en cariës vermeden wordt!

Beschadigde tanden en kiezen herstellen bij een tandarts

Natuurlijk moet er vooral ingegrepen worden als er reeds problemen met uw tanden zijn. Zo beschikken veel tandartsen over de nieuwste methodes om beschadigde, scheve of ontbrekende tanden te herstellen. De prijs van zo’n behandeling ligt doorgaans wel hoger, maar op de lange termijn is het dat zeker waard! Zo kan een behandeling ervoor zorgen dat u weer kunt kauwen, dat uw gebit er weer mooi uitziet en dat u geen pijn meer heeft in uw tanden.

Afgebroken of verkleurde tanden kunnen dan weer hersteld worden met een facing gemaakt van porselein. Dit materiaal lijkt een beetje op tandglazuur en wordt op de beschadigde tand aangebracht om die er nieuw te doen uitzien. Tanden die erg beschadigd zijn worden dan weer best voorzien van een kroon, een soort kapje dat de tand volledig afdekt en beschermt tegen verder beschadiging. Doorgaans zijn zo’n kronen gemaakt van goud of van een materiaal dat er natuurlijk uitziet.

Ontbrekende kiezen en tanden aanvullen

Ook bij ontbrekende kiezen of tanden is tandarts Amsterdam Oost dé oplossing. Zo kan de specialist een gedeeltelijke, verwijderbare prothese bouwen of een brug bevestigen. Deze laatste past aan beide kanten van een gat over de tand en zorgt dat kunsttanden niet gaan bewegen.

Ook kan een implantaat gebruikt worden, waarbij de tandarts een titanium anker bevestigt in het kaakbot op de plaats waar de tand vroeger zat. Zodra het kaakbot en het tandvlees weer aangegroeid zijn wordt een kunsttand bevestigd op het anker. Het resultaat is een valse tand die niet van een echte onderscheiden kan worden!

Scheve tanden laten corrigeren

Ook scheve tanden kunnen heel vervelend zijn, zowel om mee te kauwen als om te poetsen – waardoor worden ze nog sneller aangetast! Als de tanden niet goed aansluiten op elkaar kan kauwen zelfs pijnlijk zijn. Tandarts Amsterdam West kan dergelijke problemen echter snel oplossen met een beugel. De allernieuwste modellen beugels zijn beter dan vroeger en vallen ook veel minder op.

Een slechte adem laten behandelen

Steeds meer geven tandartsen aandacht aan het behandelen van slechte adem. De oorzaken van een slechte adem zijn uiteenlopend, van de ophoping van bacteriën tot het eten van vlees, vis en melkproducten. Een tandarts weet echter precies waar die onaangename geur vandaan komt met behulp van gespecialiseerde apparatuur!

Laat een Reactie achter