Wat is een kindertandarts?

In principe gaan kinderen, zodra hun melkgebit doorbreekt, naar de gewone tandarts. Voor sommige kinderen is dit echter te spannend, waardoor de tandarts vaak niet eens in hun mond kan kijken. Kinderen die extreem bang zijn, of die om een andere reden zich niet kunnen laten behandelen door de tandarts, kunnen terecht bij een kindertandarts: een tandarts die gespecialiseerd is in omgaan met en behandelen van kinderen.

Wanneer naar de kindertandarts?

De tandarts of huisarts verwijst je naar de kindertandarts als je kind extreem angstig is of een uitgebreide behandeling moet ondergaan, zoals het trekken van een kies of het vullen van meerdere gaatjes. Ook kinderen met gedragsproblemen of een verstandelijke beperking kunnen bij deze specialist terecht.

Wat doet een kindertandarts?

Een kindertandarts kan alle behandelingen uitvoeren die een gewone tandarts ook uitvoert, zoals het controleren van het gebit, het vullen van gaatjes of het geven van een fluorbehandeling. De tandarts benadert het kind op een speciale manier: hij of zij zorgt ervoor dat het kind zich op zijn gemak voelt en dat het vertrouwd raakt met de stoel, instrumenten en de behandeling. Dit gaat allemaal in kleine stapjes, zodat zelfs de meest angstige kinderen vertrouwen krijgen in de tandarts en zich durven te laten behandelen. In extreme gevallen kan de kindertandarts een kind onder narcose behandelen.

Kindertandarts kosten

Wat gaat een bezoek aan de kindertandarts kosten? Dat hangt af van het soort behandeling die deze specialist uitvoert. De kosten voor een kindertandarts worden grotendeels door een aanvullende tandartsverzekering vergoed.

Laat een Reactie achter