Kaakchirurg

Wat is een kaakchirurg?

Een kaakchirurg heeft zowel geneeskunde als tandheelkunde gestudeerd. Deze tandarts is gespecialiseerd in het behandelen van klachten in de mond, kaak of het aangezicht. Voor een behandeling bij de kaakchirurg heb je een verwijzing nodig van de tandarts, orthodontist of andere specialist. Meestal vindt deze behandeling plaats in het ziekenhuis.

Wanneer naar de kaakchirurg?

Je wordt doorgestuurd naar de kaakchirurg als er een speciale behandeling moet worden uitgevoerd. Een kaakchirurg heeft meer instrumenten tot zijn beschikking dan een gewone tandarts, en kan een behandeling eventueel ook makkelijker onder narcose uitvoeren. Bovendien beschikt een deze specialist over meer expertise op het gebied van tandheelkundige problemen.

Wat doet een kaakchirurg?

Een kaakchirurg voert veel verschillende behandelingen uit, zoals:

  • Het plaatsen van implantaten;
  • Het trekken van (verstands)kiezen, vooral als deze heel moeilijk bereikbaar zijn;
  • Het rechtzetten van de kaak;
  • Het behandelen van cystes en gezwellen of andere afwijkingen in de mondholte;
  • Het behandelen van een hazenlip of andere aangeboren afwijkingen;
  • Het transplanteren van tanden en kiezen naar een andere positie in de kaak (autotransplantatie).

Soms gaat een bezoek aan de kaakchirurg vooraf aan een behandeling bij de orthodontist (beugelarts). De chirurg kan het gebit en de kaak dan vast voorbereiden op de beugelbehandeling.

Kaakchirurg kosten

Wat gaat een bezoek aan de kaakchirurg kosten? Dat hangt uiteraard af van de behandeling en hoe vaak je eventueel moet terugkomen. De meeste behandelingen die deze specialist uitvoert, worden vergoed door het basispakket van de zorgverzekering. Een aanvullende tandartsverzekering kan eventueel de overige kosten (deels) vergoeden. Informeer bij je zorgverzekeraar welke kosten voor kaakchirurgie je terugkrijgt.

Laat een Reactie achter